A Pénzügyi Tudatosság Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy segítse a pénzügyi tudatosságot növelni oly módon, hogy felhívja a figyelmet az öngondoskodás különböző formáira, amelyhez folyamatosan magas színvonalú, egyszerű és elérhető megoldásokat keres és kutat fel, fókuszálva a csoportos szerződések előnyeire.

Mit jelent a pénzügyi tudatosság?

Elsősorban azt, hogy a pénzügyeinket egy tudatosan kialakított stratégia mellett tervezzük meg, és hajtjuk végre. A két kulcsfontosságú dolog tehát a tervezés és a tudatosság, de épp oly fontos a következetes végrehajtás is. 

 

A tudatosság tehát azt jelenti, ha ismerjük a bevételeinket, akkor a kiadásokat úgy tervezzük, hogy az lefedje a szükségleteinket, és figyelembe veszi a jövőbeni terveinket is. A mai világban nagyon nehéz a szükségletekről beszélni, mert a marketing és a pszichológia eszközeivel folyamatosan próbál minket mindenki meggyőzni, hogy az ő termékét és szolgáltatását vegyük meg, és folyamatosan igényeket keltenek bennünk mindenféle dolgok iránt, így igazolva azt, hogy a szükségleteink mindig nagyobbak a lehetőségeinknél.  

A bevételek ismeretében tudunk rövid és hosszú távú pénzügyi stratégiát felállítani. Rövid távú stratégiai döntés például az, hogy minden közüzemi számlát lakossági folyószámlán keresztül fogjuk befizetni, mert így nem kell sorban állni a csekkekkel, és sok esetben a díja is olcsóbb. Hosszú távú stratégiai döntés, hogy a mindenkori fizetésüknek a 20%-át félretesszük, mert 10 éven belül lakást akarunk vásárolni,

Ugyanilyen tudatos döntés az is, ha a biztonságunk érdekében hozunk olyan döntéseket, hogy előnyös megoldásokat keresünk bizonyos kockázatokra. Például akciósan veszünk meg egy riasztórendszert a házunkra, lakásunkra, vagy a hitel mellé fizetünk egy törlesztési biztosítást, ha valami baj lenne, ne legyen gond a törlesztés, visszafizetés. 

A Pénzügyi Tudatosság Egyesület célja, hogy segítsen tudatos pénzügyi programokat feltárni, és olcsó, egyszerű és mégis hatékony megoldásokat mutasson be tagjainak.

Indulásként az első ilyen megoldási javaslatunk az asszisztencia szolgáltatások. Tagjaink részére csoportos szerződést kötöttünk az AEGON biztosítóval, és rendkívül alacsony díjért sok olyan hétköznapi problémára mutatunk megoldást, ami sok bosszúságtól mentesíti azokat, akik velünk tartanak a pénzügyi tudatosság felé vezető úton. 

 

Lakásasszisztencia – csőtörés, dugulás, zárjavítás, üvegezés, darázsfészek eltávolítása, stb., felkutatja és pár órán belül kiküldi a mesterembert, sőt a legtöbb esetben ki is fizeti a javítást.

Tovább olvasom

 

Autóasszisztencia – defekt, lemerült akkumulátor, zárjavítás, vontatás, tárolás, bérautó vagy szállás, stb., 60 percen belül helyszínre küldi a javítót, sok esetben átvállalja a javítási költségeket.

Tovább olvasom

 

 

Hamarosan jön a többi megoldás is! 

 

Elérhetőség: hello(kukac)petu.hu

Postacím: 2120 Dunakeszi, Veres Péter utca 4.