Stripe ismétlődő bankkártyás fizetési tájékoztató

Szerző: | máj 13, 2024

Elfogadom, hogy a Pénzügyi Tudatosság Klub által a tagtoborzást szervező  www.myassist.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az Stripe, mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

Az ismétlődő bankkártyás fizetés (továbbiakban: „Ismétlődő fizetés”) egy, a Stripe által biztosított bankkártya elfogadáshoz tartozó funkció, mely azt jelenti, hogy a Vásárló által a regisztrációs tranzakció során megadott bankkártyaadatokkal a jövőben újabb fizetéseket lehet kezdeményezni a bankkártyaadatok újbóli megadása nélkül. 

Az Ismétlődő fizetés igénybevételéhez jelen nyilatkozat elfogadásával Ön hozzájárul, hogy   a   sikeres   regisztrációs   tranzakciót   követően   jelen   webshopban (www.myassist.hu) kezdeményezett későbbi fizetések a bankkártyaadatok újbóli megadása és az Ön tranzakciónként hozzájárulása nélkül a Kereskedő által kezdeményezve történjenek. 

Figyelem(!): a bankkártyaadatok   kezelése   a   kártyatársasági   szabályoknak megfelelően történik. A bankkártyaadatokhoz sem a Kereskedő, sem a Stripe nem fér hozzá. A  Kereskedő  által  tévesen  vagy  jogtalanul  kezdeményezett  ismétlődő  fizetéses tranzakciókért  közvetlenül  a Kereskedő  felel,  Kereskedő  fizetési  szolgáltatójával (Stripe) szemben bármilyen igényérvényesítés kizárt. 

Stripe – bankkártyás fizetés
Az online bankkártyás fizetések a Stripe elektronikus fizetéseket lebonyolító rendszerén keresztül valósulnak meg. A Stripe egy globális technológiai cég, mely pénzügyi infrastruktúrát épít és biztosít az internet világában. Segítségével minden méretű vállalkozás – az újonnan induló vállalkozásoktól az állami vállalatokig – fizetéseket fogadhatnak el, és online irányíthatják vállalkozásaikat.

További információk a Stripe-ról (angol nyelvű oldal): stripe.com
Stripe adatvédelem, nyilatkozatok, szabályzatok
A fizetés lépései:
1. Weboldalunkon összeállítod és megrendeled a szolgáltatásod (regisztráció szükséges).
2. Az egyenlegfeltöltés menüben a „Tovább a fizetéshez” gombra kattintva a Stripe rendszerbe irányít át.
3. Egy biztonságos online fizetési felületre kerülsz, ahol meg kell adnod kártyád adatait. A Stripe rendszer a kártyaadatokat nem tárolja és azokhoz később sem fér hozzá.
4. A „Fizetés” gombra történő kattintással elfogadod a Stripe ÁSZF-et és adatkezelési szabályzatát.
5. A Stripe a megadott kártyaadataid banki engedélyeztetésre (ún. authorizációra) továbbítja a tranzakciót. Amennyiben az engedélyezés sikeres, úgy a kártyád a bankod megterheli a megrendelés ellenértékének összegével.
6. A tranzakció megtörténtéről a Stripe rendszere értesíti a MyAssist szerverét is, amely ez alapján jóváírja az egyenleget.